EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Производителят на "Барби" обвинен в промишлен шпионаж

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Производителят на "Барби" обвинен в промишлен шпионаж

mail13:20 | 19.08.2010прегледи 1283 коментарикоментари 0


Най-голямата американска компания производител на играчки Mattel Inc. е обвинена, че поне 15 години е извършвала промишлен шпионаж и е крала търговски тайни на конкурентите си за над 50 стоки, предаде ИТАР-ТАСС.
Искът срещу Mattel, която произвежда куклите "Барби" и "Кен", е подаден пред федералния съд в Лос Анджелис от конкурентната компания MGA, произвеждаща куклите "Брац".
Според обвинението на MGA служителите на Mattel, по внушение на ръководството на компанията, дълги години са разузнавали в залите на фирмите конкуренти на изложенията на играчки в цял свят. Работейки под измислени имена, "шпионите" са крали идеи, изучавали са ценовата политика и особеностите на рекламната стратегия не само на MGA, но и на Lego, Sony и Hasbro.
По този начин Mattel е постигнала преимущество при разработването на стратегии за предлагането на собствените си стоки на пазара във вреда на конкурентите, твърди MGA. Mattel е правилa всичко това, за да запази за себе си "неправомерното преимущество да се представя като въплъщение на доброто, а противниците си - като въплъщение на злото", се посочва в исковата молба.
Според експерти почти всички големи компании извършват промишлен шпионаж в една или друга степен. Съдебното решение ще бъде определено от представените доказателства - преки признания на служителите, че са крали чужди тайни с одобрението на ръководството. Искът на MGA се основава най-вече на показанията на бивш служител на Mattel, който напуснал компанията като знак на недоволство с методите й за борба с конкурентите, допълва ИТАР-ТАСС.        


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg