EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Производителките на петрол на неофициална среща в Рияд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Производителките на петрол на неофициална среща в Рияд

mail15:40 | 22.02.2011прегледи 388 коментарикоментари 0


Страните производителки на петрол свикаха неофициална среща в Рияд, за да направят оценка на ситуацията в Либия, съобщи италиански правителствен източник, цитиран от Ройтерс.
Източникът посочи, че Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) възнамерява да насрочи извънредна среща за обсъждане на евентуално увеличение на добива на петрол заради сътресенията в Либия. Участниците в срещата в Рияд изразиха безпокойство от дейността на спекулаторите и отражението й върху цените на петрола. Съединените щати призовават всички страни производителки на петрол, включително от ОПЕК, да увеличат производството си в отговор на последния скок на цените на петрола. Това заяви днес в Рияд заместник-министъра на енергетиката Даниъл Понеман, цитиран от Франс прес.
Петролните терминали в Либия днес са спрели работа и положението с доставките на енергийни суровини от северноафриканската държава дава поводи за опасения, предаде Ройтерс, цитирайки източник от италианското правителство."Ситуацията е тревожна. Тази сутрин петролните терминали в Либия са блокирани", посочва източникът. Либийският лидер Муамар Кадафи използва танкове, хеликоптери и военни самолети срещу засилващото се кърваво въстание в страната, припомня Ройтерс.
Италия получава 25 процента то суровия си петрол от Либия.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg