EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Производители представят България на изложение в Берлин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Производители представят България на изложение в Берлин

mail12:17 | 14.01.2010прегледи 914 коментарикоментари 0


13 производители на храни у нас ще представят България на традиционното най-голямо изложение за хранителна промишленост, земеделие, горско стопанство и градинарство „Зелена седмица” 2010 в Берлин, съобщава агенция Фокус. Изложението се провежда от 15 до 24 януари. Организатор на българското участие е Министерството на земеделието и храните.
България ще представи на собствен щанд, разположен на площ от 100 кв. м, традиционни храни, напитки, продукти и сувенири. Посланието на българското участие тази година е: „Искате ли да направите вълнуващо пътуване в страната на митичния Орфей, да посетите земите, в които е произведено и обработено най-старото злато в света преди повече от 7000 години, или да се докоснете до магията на древните траки, обитавали тази част на Европа? Ако отговорът е положителен, посетете щанда на България на най-представителното изложение за хранителна промишленост, земеделие, горско стопанство и градинарство – „Зелена седмица” 2010 г.
Изложението ще посети и българският министър на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. На 15 януари в рамките на форума, министър Найденов ще проведе работни срещи с министрите на земеделието от Кралство Швеция, Република Македония, Унгария, Молдова и на провинция Долна Саксония, Германия. Изложението „Зелена седмица” се провежда от 1926 г. и в него участват повече от 60 държави.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg