EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Производители на млечни продукти с кризисен щаб

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Производители на млечни продукти с кризисен щаб

mail14:00 | 25.02.2010прегледи 813 коментарикоментари 0


Със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се сформира кризисен щаб за млечното животновъдство към МЗХ, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Решението бе взето по време на среща на министър Найденов с представители на животновъдите и цели да решава възникналите проблеми в сектор „Млечно животновъдство”.
По време на срещата бяха обсъдени още исканията за възможността за приоритетното отдаване на пасища и ливади на животновъди, субсидирането на сектора през 2010, като и изплащането на средствата по агроекология.
Министър Найденов проведе и среща с новото ръководство на Националния млечен борд /НМБ/ с председател проф. Иван Станков и зам.председател Валентин Върбанов.
По време на срещата изп. директор на НМБ Диляна Славова увери министър Найденов, че всички членове са обединени и след общото събрание на борда е взето решение на 1 март той да започне реално да функционира и да подпомогне максимално работата на МЗХ в решаването на проблемите в сектор животновъдство.
Председател на щаба е министъра на земеделието и храните, а зам.-председател е зам.-министър Цветан Димитров. Членове са изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Калина Илиева, изп. директор на Националната ветеринарно-медицинска служа д-р Йордан Войнов,  изп. директор на ИА Селекция и репродукция в животновъдството доц. Васил Николов и директорът на дирекция „Животновъдство” Кирил Кирков. От страна на животновъдите бе  определен по един представител от всяка браншова организация. Общият брой на членовете е 15, които ще заседават регулярно.

кризисен щаб, млекопроизводители, земеделие


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg