EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проектът Набуко също се ускорява

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проектът Набуко също се ускорява

mail15:41 | 22.10.2009прегледи 518 коментарикоментари 0


В момента се провеждат разговори между Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие и Международната финансова корпорация за проекта Набуко, за да се определят основните параметри на финансиране на проекта, съобщават от самата компания.
Най-важната цел е да може финансиращите проекта институции да бъдат информирани относно оценката на въздействието върху околната среда и да се гарантира, че тази дейност ще се извършва в съответствие с изискванията на финансовите партньори, каза
Райнхард Мичек, управляващ директор на Nabucco Gas Pipeline International.
Тъй като общата инвестиция за Набуко възлиза на 7.9 милиарда евро, тя ще се нуждае от група различни финансови партньори, сред които международни финансови институции, експортни кредитни агенции и търговски банки. Съдействието на Европейския съюз, посредством Европейската програма за енергийно възстановяване, също, ще бъде от значение за осигуряване на пълното финансиране на проекта.
"Очакваме, че следващата година ще стане ясен обхватът на обвързаност на всеки индивидуален финансов партньор”, счита Мичек. Ангажираността на ранен етап от страна на финансиращите проекта е важен фактор за успех при неговата реализация. За тази цел, Набуко се свърза с множество експортни кредитни агенции в Европа, САЩ и Япония, които се очаква да подкрепят проекта посредством кредитни обезпечения и гаранции.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg