EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проектобюджетът на Община Бургас е 457 987 129 лева.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проектобюджетът на Община Бургас е 457 987 129 лева.

mail08:10 | 16.08.2023прегледи 740 коментарикоментари 0


Макрорамката на проектобюджета на Община Бургас за 2023 година е 457 987 129 лева. Бюджетът е в размер на над 391 млн. лв., като 211 млн. лева са за делегирани държавни дейности и 180 млн. лева за местни дейности. Индикативният разчет на сметките за средства от Европейския съюз е 66 млн. лева.

Проектът поставя акцент върху благоустрояването, социалните дейности, изграждането на общинска болница за лечение на детски болести и създаване на условия за производство и оползотворяване на зелена енергия. До края на тази година администрацията е предвидила изпълнението на дейности по общинска програма "Моят град, моят квартал, моята улица", по която се осъществяват проекти за подобряване на жизнената среда в Бургас.

Приоритет в бюджета за тази година са и дейностите по рехабилитация на уличната мрежа, осигуряване на безопасна среда за пешеходците и достъпна среда за хората с увреждания. В направление "Опазване на околната среда" усилията на администрацията са насочени към реализиране на смарт решения за интегрирано управление и контрол на отпадъците и подобряване качеството на атмосферния въздух чрез мерки за намаляване концентрацията на фини прахови частици и приспособяване към измененията на климата. 

Акцент в дейностите по здравеопазване е изграждането на общинската Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести "Св. Анастасия" - нов тип лечебно заведение, фокусирано върху грижата за детето и неговото лечение с активното участие на родителите или близките му. От параметрите на проектобюджета е видно, че ще продължат и дейностите за интегриране на украински граждани, получили статут на временно пребиваващи в страната чрез създаване на условия за посещение на детска градина и училище на украински деца, реализиране на младежки програми за украински младежи, съвместно с УНИЦЕФ и други международни организации.

Основна цел на Община Бургас през 2023 г. в сферата на културата, туризма и спорта е запазване на тенденцията за разнообразие и наситеност на събитийния календар през всички сезони, се посочва в документа, публикуван на интернет страницата на общината.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg