EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проекти по "Интелигентна енергия – Европа"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проекти по "Интелигентна енергия – Европа"

mail17:00 | 28.02.2012прегледи 667 коментарикоментари 0


Днес беше открит информационен ден по програмата "Интелигентна енергия – Европа". Целта е да се представят различните възможности за подкрепа на проекти в областта на устойчивата енергия, методите за успешно кандидатстване и добрите практики по вече реализирани проекти.
Програмата финансира безвъзмездно до 75% от разходите за стратегически анализи и мониторинг на пазарното развитие в областта на устойчивата енергия; подготовка на доброволни споразумения с индустрията за разработване и прилагане на стандарти, енергийни етикети, маркировки и системи за сертифициране. Изисква се в проектите да участват поне три организации, регистрирани в три различни страни, които прилагат програмата.
България участва в дейностите по програма “Интелигентна енергия“ от 1998 година и за този период са изпълнени над 250 проекта с българско участие. Създадени са и успешно функционират агенции за енергиен мениджмънт в градовете София, Пловдив, Русе, Добрич, Бургас, Пазарджик, Карлово, Попово и Перник. В рамките на настоящия финансов период българските организации и фирми участват в 92 проекта в трите области на програмата. Това са близо 30% от одобрените проекти по програмата в рамките на ЕС. За българските участници финансирането е в рамките на близо 10 млн. евро.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg