EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проекти на български и македонски фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проекти на български и македонски фирми

mail16:00 | 03.04.2013прегледи 653 коментарикоментари 0


Съвместни проекти на големи компании от България и на македонски фирми с по-малък капитал, които обаче могат да бъдат в услуга на българските си партньори, бяха обявени в Скопие по време на годишното събрание на Българo-македонската търговска камара. В него участвуваха повече от 70 гости. На срещата се обсъдиха възможностите за сътрудничество между България и Македония и реализирането на съвместни проекти, създаване на малки и големи партньорски фирми и изискванията за подобряване на икономическото сътрудничество и търговския обмен между двете страни. Гласуван беше изборът на новите членове на камарата, като за президент бе избран македонският бизнесмен Зоре Темелковски. За членове на Управителния и Надзорния съвет бяха определени делегати на българския и македонския бизнес, които да представляват активния капитал от съвместната работа на двете държави.

Българското присъствие беше допълнено и от представители на различни български компании, много от които със свой собствен капитал в Македония. Те обсъдиха условията за инвестиране и ниските данъци в Македония, големият брой на технологично-индустриалните зони за развитие в страната, както и усиленото изграждане на железопътната линия към България, която се очаква да бъде завършена през 2022 г.
„Съкращаването на пътуването до България само за два часа ще е от голямо значение за повече от 3 млн. пътници и хиляди тонове стоки, които всеки ден преминават македоно-българската граница”, обърна внимание новият председател на Камарата Зоре Темелковски. „За тази цел са необходими инвестици за развитието на пътната инфраструктура час по-скоро“, допълни той.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg