EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проекти за младежи до 29 години

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проекти за младежи до 29 години

mail13:40 | 27.07.2011прегледи 763 коментарикоментари 0


Министерството на образованието, младежта и науката ще финансира проекти за подобряване качеството на живот и реализацията на младите хора. Това предвижда приетата от правителството Национална програма за младежта (2011-2015), съобщи пресслужбата на кабинета. Целта на програмата е подобряване качеството на живот и реализация на младите хора чрез създаване и прилагане на устойчиви механизми за инвестиране в младежта като значим социален капитал, който допринася за пълноценното социално-икономическо развитие на България.
Преки целеви групи по програмата са младежи на възраст от 15 до 29 години, специалисти, които работят с младежи, и други лица, директно ангажирани с предоставянето на услуги или с други дейности в подкрепа на младежкото развитие. Програмата е насочена и към младежки неформални групи, младежки организации и други институции, които пряко или непряко подпомагат осъществяването на инициативи или дейности за младежко развитие.
Годишните приоритети, направления и индикативните дейности към тях ще бъдат обявявани от министъра на образованието, младежта и науката. Те ще се определят за всяка текуща година в зависимост от нуждите на младите хора и от социално-икономическата среда в страната. Конкретните условия за кандидатстване и размера на отпусканата индивидуална финансова помощ се оповестяват от националния координатор - Националният център "Европейски младежки програми и
инициативи". Стратегическите приоритети по програмата са: насърчаване на личностното развитие и икономическата активност на младите хора и подобряване на достъпа до информация и качествени услуги; повишаване на гражданската активност; превенция на социалното изключване на младите хора в неравностойно положение; развитие на младежкото доброволчество и др.
В изпълнение на програмата се очаква създаването на минимум 30 младежки информационно-консултантски центъра, активизиране участието на младите хора при решаване на младежки проблеми, увеличаване броя на младите доброволци (минимум 2 000 души) осъществили дългосрочно (над 2 месеца) доброволчество, създаване на етичен кодекс на младежките работници и др.
 


Тагове: проекти, млади
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg