EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проект „Яж, пътувай и обичай Пирдоп“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проект „Яж, пътувай и обичай Пирдоп“

mail11:01 | 18.07.2023прегледи 893 коментарикоментари 0


Как се прави наложен пирдопски тутманик, какво означава бамбал и как се готви, има ли в района производител на бира и какво го е върнало тук, каква е местната курбан чорба? А кои са любимите топ 5 неща за Пирдоп и Душанци, назовани от кметовете Ангел Геров и Златка Кънева. Всичко това откриват пътешествениците Рене и Джун Йошида по време на кулинарната им разходка в Пирдоп и Душанци. 

Проектът „Яж, пътувай и обичай Пирдоп“ е в партньорство с „Аурубис България“ и местната власт. Целта му е да представи Средногорието като дестинация за интересно прекарване на свободното време, криеща много исторически, културни и природни забележителности, а и също така да запознае читателите с интересни личности от района. Представени са най-вкусните местни ястия, обичаи и традиции, които по атрактивен начин да популяризират рeгиона като привлекателна дестинация в близост до София.

„Яж, пътувай и обичай Пирдоп“ е част от стартиралата през април инициатива „Красивото Средногорие“ и е продължение на дългосрочната програма на „Аурубис България“ за подобряване на условията за живот в района, както и популяризирането му като атрактивен културно-исторически център. Проектът е разработен под формата на онлайн – интерактивен мини сайт, вграден в страниците на www.bacchus.bg

Главните герои са Рене и Джун Йошида, професионални готвачи, инфлуенсъри, пътешественици и Бакхус посланици. Двамата прекарват един уикенд в Пирдоп и Душанци и чрез вълнуващи истории споделят с читателите своите впечатленията за района и дори разучават местните топ 3 рецепти на ястия. В рамките на три пътеписа, Рене и Джун се впускат в кулинарно пътешествие заедно с техните местни домакини-водачи, които им разказват за природните и културни забележителности, както и за особеностите на местните традиции и вкус. 

Кулминацията на всяка една история е свързана с представяне на местно ястие във видео рецепта. Вкусните тутманик, запечен боб „бамбал“ и курбан чорба или как Средногорието може освен красиво, да бъде и вкусно –  разберете тук:

https://www.bacchus.bg/partners/krasivoto-srednogorie/pirdop1/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158