EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Проект „Моята градинка” във В.Търново

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проект „Моята градинка” във В.Търново

mail13:04 | 09.02.2018прегледи 10573 коментарикоментари 0


За шеста поредна година във Велико Търново стартира общинският проект „Моята градинка“. Чрез програмата жителите на Старата столица могат да превърнат пространствата край домовете си в красиви цветни и зелени кътове. Единственото, което е необходимо, е великотърновци да депозират заявления за участие до деловодството на общината, в които да посочат избрания за облагородяване терен и предпочитаните видове растения. Посадъчният материал ще им бъде осигурен безвъзмездно.

Молбите за залесяване ще се приемат от 1 до 31 март. Участие могат да вземат всички собственици на имоти в старопрестолния град, включително и представители на етажната собственост, избрани по установения според нормативните изисквания ред.

Приложени следва да бъдат документ за собственост на даден имот, а ако сградата е в режим на етажна собственост - протокол от общото събрание на собствениците, с който те избират представител.

Експерти от Община Велико Търново ще огледат пространствата край сградите, за да преценят дали поисканите от великотърновци растителни видове са подходящи за засаждане на избраните места. Ако становището е отрицателно, дръвчетата, храстите и цветята ще бъдат заменени с други.

Проектът за създаването на малки цветни и зелени площи „Моята градинка” стартира през 2013 г. През миналата година бяха одобрени 27 заявления за облагородяване на междублокови пространства. На територията на града са засадени 21 дръвчета и 809 броя храстовидна растителност - Форзиция, Вайгела, Хибискус, Спирея, Тамарикс, Цидония, Люляк и др., както и 232 броя многогодишни растения.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg