EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проект за изтребители се внася в МС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проект за изтребители се внася в МС

mail06:20 | 11.03.2016прегледи 1156 коментарикоментари 0


Министърът на отбраната очаква проектът за нов тип многоцелеви изтребител да бъде внесенв Министерския съвет в следващите дни.
 Проектът за придобиване на нов тип многоцелеви изтребител за ВВС е залегнал в програмата за развитие на отбранителните способности, както и в бюджетната рамка. Днес има заседание на Съвета по отбрана, на което най-вероятно ще бъде взето това решение, проектът е готов, посочи министър Ненчев в отговор на въпрос в парламентарната комисия по отбрана. Още в следващите няколко дни проектът ще бъде внесен в Министерския съвет, каза министърът, който добави, че изпълняват изцяло поетите ангажименти.
В отговор на въпроси на депутати от МО беше предоставена и информация за различни обществени поръчки. Процедурата за доставка на 13 високопроходими бойни бронирани колесни машини е прекратена, като основанието е, че и трите кандидата с оферти не са успели да преодолеят първата част от работата на комисията по избора - не са могли да обезпечат с документи офертите си.
По поръчката, свързана с избор на изпълнител за доставката на шест бронирани машини, популярни като "Пустинна котка", комисията все още работи. От подадените три оферти една не може да бъде разглеждана, тъй като фирмата е офшорна, а към други възможни изпълнители са отправени въпроси.
Обществената поръчка с два лота за утилизация и за унищожаване на боеприпаси с отпаднала необходимост и в лошо състояние също е прекратена - поради недостиг на планираните средства спрямо офертата на потенциалния изпълнител.
Стана известно още, че в края на миналата година от страна на МО има заведен иск срещу френската компания "Еърбъс", която е придобила доставчика на вертолетите "Кугър" - "Юрокоптер", като стойността на иска е 18 млн. евро. Арбитражното дело в Париж все още не е тръгнало.
Планираните около милион и половина лева за леки автомобили за нуждите на МО може да бъдат пренасочени към обезпечаване на армията с линейки.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1067