EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Продължава драмата с дълговете на Dubai World

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продължава драмата с дълговете на Dubai World

mail13:22 | 27.11.2009прегледи 649 коментарикоментари 0


Шейх Ахмед бин Саед ал Мактум, председател на дубайския Върховен финансов комитет, обяви, че емирството е очаквало да настъпи срив заради огромните проблеми, свързани с натрупания дълг на инвестиционния му фонд Dubai World, предаде АП.
Дубай е толкова затънал в дългове, че поиска шестмесечна отсрочка, за да плати сметките си. Тази молба предизвика снощи срив на световните пазари и повдигна съмнения в репутацията на Дубай като "магнит" за международни инвестиции.
Ал Мактум посочи, че правителственото решение за искането на отсрочка от 6 месеца за плащането на дълг от 60 млрд. д. е било заявено с "пълното съзнание за начина, по който ще реагират пазарите".
Той добави, че шейхството в Персийския залив трябва да предприеме "решителни действия, за да намали бремето си от дългове".
Дубай, който е засегнат с пълна сила от финансовата криза след годините на бум, снощи обяви намерението си да поиска от кредиторите на конгломерата си Дубай уърлд, най-големия и най-задлъжнелия, който контролира гиганта на пазара за недвижими имоти Nakheel, да отложат с шест месеца плащането на дълга, чийто падеж настъпва на 14 декември.
Като суверенна държава Дубай не е застрашен от фалит благодарение на подкрепата на богатия си съсед - богатото на петрол емирство Абу Даби, но най-вероятно ще излезе от кризата с отслабени позиции, прогнозира икономистът от BNP Paribas Паскал Дево, цитиран от Франс прес.


Тагове: дългове, Дубай
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161