EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Продуктова линия в Lidl "Родна стряха"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продуктова линия в Lidl "Родна стряха"

mail09:32 | 15.02.2017прегледи 1193 коментарикоментари 0


Лидл България пусна в продажба продукти от български производители под името „Родна стряха“. Въвеждането на продуктовата линия е продължение на дългосрочната политика на компанията за интензивно сътрудничество с българските доставчици.

„Продуктовата линия „Родна стряха“ е доказателство за конкретни действия в подкрепа на българското производство. Още при стъпването си на българския пазар през 2010 г. Lidl започна да си партнира с български доставчици. Само за последните две години броят на българските производители нарасна със 74, като 21 от тези нови доставчици са за плодове и зеленчуци. За периода 2015-2016 г. стоките от български производители в постоянния асортимент се увеличиха с 30 %, а тези в акционния асортимент – с близо 40%. И тази година си поставихме за цел да предоставим на българските доставчици още по-големи възможности за развитие. „Родна стряха“ включва над 50 продукта от български производители от различни региони на страната. Вярваме, че тази стъпка ще доведе до реални и осезаеми резултати за производителите у нас“, споделя Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор на компанията.

„Родна стряха“ обединява в едно традиционни български продукти от разнообразни хранителни групи с оптимално съотношение цена-качество: месни деликатеси (луканка, суджук, саздърма), млечни изделия (сирене, кашкавал, кисело мляко), сладкарски изделия (халва, локум, вафли), охладени тестени, варива, подправки и напитки. За улеснение на клиентите охладените изделия от линията „Родна стряха“ (млечни и месни продукти), както и сухият асортимент ще бъдат обособени в отделни сектори в магазините. Продуктите от линията „Родна стряха“ вече са в продажба в търговската мрежа и ще бъдат част от постоянния асортимент. Специално разработената за селекцията визуална идентичност прави любимите български продукти още по-бързо разпознаваеми. В унисон с новата продуктова линия в търговската мрежа на Лидл България вече могат да бъдат намерени и стоки с акцент върху българските традиции, история и изкуство като сборник с цитати „500 мисли на бележити българи“ и текстил с фолклорни елементи.

Лидл България насърчава българското производство, като дава шанс за устойчиво бизнес развитие и ръст на производствените обеми, включително и експорт, и качеството на продукцията както на големи, така и на малки и средни български предприятия. Пример за успешно партньорство е винената кампания на Лидл България от есента на 2016 г., при която  към постоянния асортимент на търговската верига бяха добавени още 36 вина от 11 български винопроизводители.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg