EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Продоволствен крах във Венецуела

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продоволствен крах във Венецуела

mail14:40 | 27.08.2014прегледи 949 коментарикоментари 0


Венецуелските власти забраниха износа на редица хранителни  стоки, информира ИТАР-ТАСС.
Местните медии съобщиха късно снощи, че за износ са  забранени говеждото, свинското, пилешкото месо, млякото,  маслото, растителни масла, боб, захар, сол, кафе, пшенично и  царевично брашно, макаронени изделия, колбаси и картофи.
Миналата седмица венецуелският президент Николас Мадуро  обяви, че в страната до 30 ноември ще бъде въведена система за  пазаруване чрез взимане на пръстови отпечатъци, за да се  пресекат злоупотребите в магазините.
Биометричната система ще бъде създадена в момент, в който  Венецуела страда от недостиг на много стоки. Тя ще попречи на  клиентите на магазините да купуват по няколко пъти и в големи  количества едни и същи продукти, за да ги изнасят после  контрабандно в съседните страни.
Строгият ценови контрол и недостигът на американски долари затрудняват дори най-голямата компания за храни в страната  Емпресас Полар (Empresas Polar) да внася необходимите продукти и да бъде печеливша. В резултат всичко - от царевичното брашно до млякото - недостига в богатата на петрол страна. Когато  неочаквано се появят хранителни продукти в супермаркетите  обикновено се образуват дълги опашки, отбелязва Асошиейтед прес
На този фон венецуелското правителство започна кампания  срещу затлъстяването, което може да доведе до скъпоструваща криза в държавното здравеопазване, ако не бъде спряно.
Под надслова "Информирайте се, яжте здравословно"  правителството се надява през следващите пет години да намали  наполовина почти 40-процентното равнище на затлъстялост сред  венецуелците.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3885