EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Продажбите на съществуващи жилища в САЩ удрят връх

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продажбите на съществуващи жилища в САЩ удрят връх

mail12:24 | 22.12.2009прегледи 761 коментарикоментари 0


Препродажбите на жилища в САЩ се очаква да нараснат до техните най-високи нива от близо три години през ноември, като извънредните нива на федерална подкрепа изваждат жилищния пазар от неговото най-лошо понижение от Великата депресия насам.

Икономистите прогнозират, че продажбите на жилища ще нараснат с 2.5% до 6.25 млн., което е нагоре спрямо 6.1 милиона през октомври. Ако стане така, това ще бъде третото по ред повишение и най-добрият месец за продажби на жилища от февруари 2007 г. насам.

Националната асоциация на посредниците при продажби на жилища ще публикува отчета си днес, в 17 часа българско време.

Нещата се стабилизират, казват анализатори. Има значително количество купувачи, които проявяват интерес, допълват те.

Окуражаващ знак или поне за продавачите е, че цените се стабилизират и дори нарастват в някои области. Един на всеки пет продавачи, които са обявили за продажба жилища в началото на декември, намалява цените поне веднъж, което е понижение спрямо един на всеки четири души през останалата част от годината.

Купувачите миналия месец бързаха да приключат сделките преди да настъпи крайния срок за данъчния кредит, определен от правителството. първоначално той беше определен за 30 ноември, но Конгресът миналия месец реши да го поднови и разшири.

В допълнение на кредита има до $8 000, предоставяни на купувачите за пръв път. Притежателите на жилища, които напускат собствеността си за поне пет години, сега могат да получат данъчен кредит до $6 500, ако се преместят в друго населено място. Купувачите пък могат да се възползват от споразумението при покупка на жилище до 30 април.

Заради удължаването на крайния срок много анализатори очакват продажбите да паднат през зимните месеци и да се възстановят през пролетта.

В момента купувачите не са притиснати с краен срок, казват анализатори.

Много от тях очакват предпазливостта на жилищния пазар да не е приключила. В момента 14% от притежателите на жилища с ипотека са на ръба на просрочието.

Цените на жилищата е вероятно да започнат да падат отново, като просрочията заемат по-голям дял през зимните месеци, когато продавачите по принцип не предлагат жилищата си на пазара.

Цените паднаха с 0.7% от септември до октомври, според отчет, публикуван в понеделник. Прогнозите тогава бяха, че цените в големите градове ще паднат с около 4% преди да ударят дъното през март.

Източник : Infostock.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4098