EUR 1.9558
USD 1.6906
CHF 1.8221
GBP 2.3040
CNY 1.8221
you tube
mobile version

Продажбите на дребно в Германия с ръст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продажбите на дребно в Германия с ръст

mail16:40 | 04.08.2021прегледи 659 коментарикоментари 0


Продажбите на дребно в Германия нараснаха през юни двойно по-силно от очакваното, следвайки разхлабването на противоепидемичните мерки, показват данни на федералната статистика Destatis, които са в подкрепа на възстановяването на водещата европейска икономика.

Продажбите на дребно скочиха през юни с 4,2% спрямо май, когато нараснаха с 4,6%, докато очакванията на финансовите пазари бяха за тяхно доста по-слабо повишение с 2 на сто.

Спрямо юни 2020 г. продажбите на дребно се повишиха с 6,2% след спад с 1,8% през май тази година и осреднена прогноза за понижение с 2,2 на сто.

В сравнение с февруари 2020 г. - точно месец преди началото на коронавирусната пандемия, продажбите на дребно в Германия се повишиха през юни 2021 г. с 9,1 на сто.

Продажбите на храни, напитки и тютюневи изделия нараснаха през юни с 1,4%, докато оборотът на нехранителни стоки скочи с 9%.

Германската икономика се върна към растежа през второто тримесечие, но възстановяването ѝ е по-слабо от очакваното на фона на затрудненията във веригите на доставки, които затруднения вредят на важния индустриален сектор, показаха данни на Destis, публикувани пред дни.

Свързаните с веригите на доставки притеснения и нарастващите в последно време коронавирусни инфекции поради по-заразния вариант Делта обаче влошиха икономическите перспективи. Независимо от това, Бундесбанк (Централната банка на Германия) очаква ръст на БВП на страната от 3,7% за тази година и от 5,2% през следващата година.

Проучване от миналата седмица пък показа, че потребителските нагласи за август бележат стабилизация, тъй като немските купувачи изглежда по-готови да харчат, но в същото време са по-малко оптимистично настроени относно икономическите перспективи с оглед на притесненията около нарастващия брой случаи на Covid-19../БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg