EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Продажбите на дребно в Германия & Италия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продажбите на дребно в Германия & Италия

mail17:10 | 02.09.2015прегледи 2174 коментарикоментари 0


В Германия през юли продажбите на дребно са се увеличили повече от очакваното показват данни на германската федерална статистика Destatis.

Продажбите на дребно нарасват с 1,4% на месечна база при прогноза за повишение с 1,0%, като в същото време данните за юни бяха ревизирани до понижение с 1,0% спрямо предишна оценка на немската статистика за спад с 2,3 процентни пункта.

На годишна база продажбите на дребно в най-голямата европейска икономика се повишиха с цели 3,3% (спрямо юли 2014 година) при прогноза за по-слаб растеж с 1,9% и след скок с 5,2% през предходния месец (възходяща ревизия от повишение с 5,1%).

Индексът на продажбите на дребно е основен измерител за потребителските разходи, който определя промяната в общия обем на инфлационно-коригираните продажби на търговците на дребно, изключващ продажбите на автомобили и продажбите в бензиностанциите. Данните са и важен компонент за БВП на Германия.

Продажбите на дребно в Италия се понижават през юни за втори пореден месец, показват данни на италианската националната статистика Istat.

Продажбите на дребно се свиха през юни с 0,3% на месечна база при прогноза за спад с 0,2% и след низходяща ревизия на данните за предходния месец до понижение с 0,2% от предишна оценка на Istat за понижение с 0,1 процентни пункта.

На годишна база търговията на дребно в трета по сила икономика на еврозоната обаче нарасна с 1,7% (спрямо юни 2014-а) след анемичен растеж с едва 0,1% през май (низходяща ревизия от предишна оценка за повишение с 0,3%).

По-рано този месец бяха оповестени предварителни данни, показващи забавяне на растежа на италианската икономика през второто тримесечие на годината. Според тези данни БВП на Италия нарасна на тримесечна база с 0,2% след растеж с 0,3% в началото на годината. На годишна база БВП се повиши през трите месеца до края на юни с 0,5% след растеж с едва 0,1% през първото тримесечие. Окончателните данни за БВП на Италия през второто тримесечие ще бъдат оповестени утре (на 1-ви септември).

Бавното ускоряване на икономическия растеж на Италия може би се дължи на по-слабото евро, което продължава да допринася за италианския износ, както и на по-ниските енергийни цени, правещи по-евтин промишления и транспортния сектор на страната и оказващи подкрепа както за бизнеса, така и за разходите на италианските домакинства.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg