EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Продажбите на Volkswagen в Китай над очакванията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продажбите на Volkswagen в Китай над очакванията

mail16:25 | 07.01.2011прегледи 552 коментарикоментари 0


Германският автомобилостроителен гигант Volkswagen AG постави рекорд с близо 2 милиона продадени автомобила в Китай миналата година, съобщи самата компания, цитирана от ДПА.
На най-големия в света пазар на автомобили Volkswagen е продал 1,92 милиона коли.
"През 2010 година растежът на китайския автомобилен пазар надмина всички очаквания", заяви Карл-Томас Нойман, президент и главен изпълнителен директор на Volkswagen Group China.
Компанията обяви, че планира да засили инвестициите си в Китай, където нейните нови модели се приемат добре и перспективата за 2011 година е положителна, въпреки че пазарът би могъл в известна степен да "охладнее".
Volkswagen Group China ще инвестира 10,6 милиарда евро (13,8 милиарда долара) в Китай от 2011 до 2015 година, за да "укрепи водещата си позиция на един от ключовите пазари за световната автомобилна индустрия", съобщи компанията.
Инвестициите ще бъдат насочени към "разширяване на производствените съоръжения и разработване на нови продукти", се посочва в съобщението.
Сред продадените автомобили преобладава марката Volkswagen - 1,51 милиона, но има и Audi, Skoda, Bentley и Lamborghini, които също са собственост на групата Volkswagen.
Компанията отбеляза, че за силните й продажби е допринесъл успехът на новите модели, сред които Phaeton, Touareg, Tiguan и Volkswagen CC, както и популярността на достъпните и икономичните автомобили.
Днес стана ясно, че германските автомобилостроителни компании Daimler и Volkswagen ще подпишат с Китай договори за над 5 милиарда евро при посещението на китайския вицепремиер Ли Къцян в Германия, твърди близък до германското правителство източник, цитиран от Франс прес.
"Договорите с Daimler и Volkswagen се оценяват общо на над 5 милиарда евро" заяви пред АФП този източник, без да уточнява предмета на договорите.
Германският министър на икономиката Райнер Брюдерле се срещна снощи с Ли, с когото обсъди разширяването на позициите на германските предприятия на китайския пазар, трансфера на технологии и достъпа до суровините на Китай, се посочва в Daimler, Volkswagen, Китай, договори, технологиикомюнике на неговото министерство.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048