EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Продажбите на Apple и Microsoft

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продажбите на Apple и Microsoft

mail13:00 | 25.07.2014прегледи 997 коментарикоментари 0


Смартфоните на американската компания Apple са се продавали най-добре в Русия, Бразилия, Индия и Китай, съобщи ръководителят на корпорацията Тим Кук, цитиран от ИТАР-ТАСС. По думите му през третото си финансово тримесечие компанията е продала 35,2 милиона iPhone в света или с 12,7% повече, отколкото през същия период миналата година. Изключително доволни сме от резултатите и от посоката, в която се движим, отбеляза Кук. По думите му водещи пазари сега са Русия, Бразилия, Индия и Китай. Резултатът е невероятен в тези страни, коментира той. Продажбите в тези страни са нараснали с 55%, допълни Кук.
Според оповестените вчера резултати на компанията продажбите на таблетите iPad са спаднали с 9%, като са продадени 13,2 милиона устройства. Чистата печалба на корпорацията се е увеличила с 11%, достигайки 7,7 милиарда долара.
Приходите за отчетния период възлизат на 37,4 милиарда долара, което е растеж на годишна основа от 6%, но анализаторите очакваха приходи от 37,99 милиарда долара, посочва Франс прес. Спрямо първите три месеца на годината продажбите на iPhone са спаднали с 19,5%, а на iPad - с 19%.
Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела очерта оптимистично бъдеще на компанията, отбелязвайки, че следващата версия на Windows ще бъде унифицирана за екрани с всякакъв размер и че двете губещи подразделения - за мобилни телефони на Nokia и търсачката Bing - ще станат печеливши през 2016 година, предаде Асошиейтед прес.
След като преди пет месеца пое управлението от Стив Балмър, Надела отбеляза, че софтуерната компания ще действа различно под неговото ръководство.
Надявам се да можете да видите, че имаме смели амбиции и че имаме голям напредък, подчерта Надела. Миналата седмица Microsoft обяви, че съкращава 18 000
работни места, главно заради покупката на телефонния бизнес на Nokia през април за 7,3 милиарда долара. Премахването на паралелните дейности в компанията, свързани с покупката, се очаква да спестят 1 милиард долара годишно, посочи снощи компанията. Това е повече от прогнозата, направена през септември, когато бе обявено придобиването.
В телеконферентна връзка с инвеститорите Надела призна за проблема, който компанията е създала за софтуерните разработчици, като е направила много варианти на Windows, работещ различно на телефони, персонални компютри и таблети, Xbox и други устройства. Компанията се стреми да реши този въпрос, така че разработчиците да могат да създават приложения, работещи на много устройства едновременно.
За четвъртото си тримесечие Microsoft понася удар от губещото подразделение на Nokia, но растежът при интернет базираните компютърни услуги за бизнеса е подпомогнал резултатите.
Чистата печалба на Microsoft е намаляла със 7% до 4,61 милиарда долара или 55 цента на акция спрямо 4,97 милиарда или 59 цента на акция преди година.
Приходите са се увеличили с 18% до 23,4 милиарда долара. Анализаторите очакваха приходи от 23 милиарда. Ако се изключи придобиването, приходите щяха да отбележат растеж от 10%. Надела отбеляза, че приходите от търговски "облачни" услуги са нараснали над два пъти до 4,4 милиарда долара на годишно равнище.
 


Тагове: Microsoft, Apple, продажби
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg