EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Продажбите на Alibaba с 14% ръст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продажбите на Alibaba с 14% ръст

mail09:40 | 16.08.2023прегледи 753 коментарикоментари 0


Само месеци след като раздели бизнеса си между шест компании, днес китайската технологична корпорация "Алибаба" (Alibaba) обяви, че продажбите й през второто тримесечие са скочили с 14 на сто, отнесено спрямо същия период на миналата година, а всички основни нейни бизнес звена са се върнали към растеж, съобщиха Ройтерс и Си Ен Би Си.

Това представлява най-голямото годишно увеличение на продажбите на "Алибаба" от третото тримесечие на 2021 г., сочат данни на "Рефинитив" (Refinitiv).

Приходите на китайския холдинг са достигнали 234,15 милиарда юана (32,29 милиарда долара) през същото тримесечие.

Отделът на "Алибаба" за търговия на китайския пазар отбеляза увеличение на приходите с 12 на сто - до около 16 милиарда долара.

Ежедневните активни потребители на онлайн приложението за пазаруване "Таобао" (Taobao), което е активно в Китай, се увеличиха през тримесечието април - юни, повишавайки приходите от реклама.

Компанията по-рано реши да отдели физическите си супермаркети, които са с по-нисък марж на печалба, в отделен бизнес, наречен "Фрешипо" (Freshippo), който се подготвя за публично предлагане.

Бизнесът на групата за облачни изчисления отчете ръст на приходите с 4 на сто - до 25,12 милиарда юана. Ограниченият растеж се дължи на намалената нужда от дистанционна работа, стрийминг и образователни услуги, обясниха от компанията.

Данните за останалите подразделения на "Алибаба" също изглеждат добре. Загубите при международната електронна търговия и местните услуги, включително доставки на храна, са намалели. Подразделенията за логистика и дигитални медии отчетоха печалби през второто тримесечие, в сравнение с регистрираните преди година загуби.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg