EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Продажби:Chrysler нагоре, GM надолу

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продажби:Chrysler нагоре, GM надолу

mail15:00 | 07.10.2013прегледи 440 коментарикоментари 0


Американският автомобилостроител Chrysler обяви, че продажбите му през септември са нараснали с 1% благодарение на силните резултати при Jeep Grand Cherokee и пакапа Ram, предаде Асошиейтед прес. Chrysler съобщи за 143 000 продадени автомобила и камиона през миналия месец. Септември е 42-ият пореден месец с растеж на продажбите за компанията. Анализатори прогнозират, че общите продажби в сектора са се понижили с около 4 процента миналия месец, тъй като дългият уикенд за Деня на труда (2 септември) е бил зачислен към резултатите за август. Това е отнело от продажбите за септември в полза на август.

Продажбите на General Motors, Toyota и Volkswagen в САЩ са намалели през септември - месец, който вероятно ще прекъсне 27-месечната поредица от растеж за американската автомобилна индустрия, предаде Асошиейтед прес. GM е отчел 11-процентов спад на годишна основа, като дори продажбите на обновените си пикапи са по-слаби. При VW спадът е 12%, а продажбите на Тоyota са се свили с 4%.
Ford и Chrysler обаче изглежда са се представили по-добре от сектора като цяло. Продажбите на Ford са нараснали с 6%, а на Chrysler са се увеличили с 1%.

Анализатори прогнозират, че общите продажби в сектора са се понижили миналия месец - за първи път от над две години - и като причина се посочват календарни особености, а не отслабване на търсенето. Дългият уикенд за Деня на труда (2 септември) е бил зачислен към резултатите за август и това е отнело от продажбите за септември.
 


Тагове: продажби, GM
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1153