EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Продажбата на ЧЕЗ България спряна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продажбата на ЧЕЗ България спряна

mail07:30 | 19.09.2017прегледи 10737 коментарикоментари 0


По непотвърдена информация, процедурата за продажбата на активите на чешката компания ЧЕЗ в България е спряна. Това обяви енергийният министър Теменужка Петкова, цитирана от БНР.

Чехите са собственици на дружествата за електроразпределение и електроснабдяване, обслужващи Западна България, както и на ТЕЦ Варна. Тъй като този бизнес е свързан не само с енергийната, но и с националната сигурност, страната ни ще подходи много внимателно към евентуалната продажба, посочи министър Петкова:

Тази сделка, която чешката държава провежда като сделка по продажба на активите си в България, е изцяло в рамките и компетентностите на чешката държава. Това, което аз знам, че тази процедура е спряна - дали временно, дали постоянно, но независимо от това какво ще реши чешката държава по отношение на продажбите на тези свои активи в България, този, който бъде определен за купувач, ако се стигне до финализиране на тази сделка, той ще трябва да бъде проверен съответно от нашия регулатор, за да се провери дали тази компания има потенциала да извършва тази толкова отговорна работа.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg