EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Продажбата на чешки алкохол забранена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продажбата на чешки алкохол забранена

mail13:15 | 19.09.2012прегледи 690 коментарикоментари 0


Словакия забрани вчера вноса и продажбата на внесени от Чехия напитки, съдържащи над 20% алкохол, предаде Франс прес, като се позова на министъра на земеделието Любомир Яхнатек.
21 души починаха в Чехия след натравяне с алкохол менте. В съседна Словакия четирима души остават в болница след консумация на такива напитки.
Мярката е взета превантивно, след като словашките власти узнали, че местни търговски вериги планират да пуснат в продажба днес големи партиди чешки алкохол, съобщи Яхнатек.
В Чехия, която е на второ място в света по употреба на алкохол на глава от пълнолетното население след Молдова, в петък бе въведена пълна забрана за продажба на напитки, съдържащи над 20% алкохол. Мярката, която е предприета за първи път в историята на страната, може да остане в сила до два месеца, прогнозираха властите, които изчисляват дела на черния пазар в този сектор на 20%.
В друга съседна на Чехия страна - Полша, където петима души починаха през последните две седмици след употреба на алкохол менте, правителството забрани в неделя вноса на чешки твърд алкохол.
Чешката полиция продължава да издирва основния източник на отровните спиртни напитки. 23 производители и дистрибутори на незаконен алкохол бяха уведомени за повдигнатите им обвинения.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163