EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Продажба на Токуда + приходи на btv

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продажба на Токуда + приходи на btv

mail06:45 | 26.02.2016прегледи 2693 коментарикоментари 0


Собственикът на болница "Токуда"в София - "Токушукай Медикъл Корпорейшън" води преговори с турския холдинг „Аджъбадем” за продажбата му. Турският холдинг е създаден през 1991 година и притежава вече 16 многопрофилни болници и 9 амбулаторни поликлиники. Информацията за продажбата на болница „Токуда” идва в момент, в който лечебното заведение изпитва финансови трудности заради пари, дължими от НЗОК. През 2015 година болницата лекува близо 4000 души по здравна пътека на обща стойност 4 милиона лева. Те обаче не биват изплатени заради орязване на клиничните пътеки и категоризирането им като „надлимитни”.

Приходите на bTV през 2015 година в доларово изражение са намалели с 16%, а печалбата е нараснала с 65%. В местна валута постъпленията са нараснали с 0.2%, а печалбата се е удвоила, показват резултатите на компанията майка Central European Media Enterprises. Медийната група запазва дела си на телевизионния рекламен пазар и дори е спечелила аудитория, постъпленията от реклама чувствително се понижават (на местно ниво и преди валутни пресмятания резултатите са доста по-добри). През последното тримесечие само в България компанията няма загуба на аудитория. За изминалата година медийната група е увеличила с малко аудиторията си – в праймтайма с 3.8 пункта, а за целия ден с малко над 4. Въпреки това положително отражение върху приходите от реклама не се вижда, а постъпленията на bTV Media Group са намалели със 17.5% през 2015 г. и с 1.6% в местна валута.

Държавата ще изгради безжична интернет мрежа по морските пристанища за 6 млн. лева без ДДС. Проектът ще обхване портовете и терминалите във Варна, Бургас, Балчик, Леспорт и Несебър. Предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) обяви обществена поръчка, с която трябва да се предостави безплатна Wi-Fi зона за всички, които ползват черноморските пристанища. Очакванията на държавното дружество са, че този проект ще се финансира по европейската оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" от новия програмен период 2014 - 2020 г. Държавата ще направи инвестиции в инфраструктура на отдадени на концесия терминали. Това са концесионираните терминали на пристанище Бургас, които се оперират от "БМФ Порт Бургас"; пристанищата на север - Леспорт и Балчик, които се държат от холдинга "Химимпорт"; петролния терминал Росенец, където концесионер е рафинерията "Лукойл-Нефтохим Бургас", и морската гара в Несебър, която беше дадена на концесия на акционерното дружество "Водмар".

Източник: Money.bg, в.Капитал

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1966