EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Продажба на нови винетки от 15 декември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продажба на нови винетки от 15 декември

mail12:50 | 10.12.2015прегледи 3537 коментарикоментари 0


От 15 декември ще бъдат пуснати в продажба новите винетки, обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова след заседанието на правителството. Тя заяви, че купуването на "Гражданска отговорност” по интернет ще намали цената ѝ, което ще компенсира шофьорите заради по-скъпите винетки. Старите годишни винетки важат до края на януари, припомни Лиляна Павлова. По думите ѝ, протестиращите срещу поскъпването на стикерите се делят на два вида: Хора, които справедливо - нормално е да протестират,на всяко едно повишение на цена има несъгласие към него. Има и такива обаче, които са регулярно протестиращи по всяка тема. Това не е данък, не е задължение. Това е по желание. Който желае – може да си закупи от новите стикери, а който не желае – може да не си закупи и да не ползва пътищата.

По-скъпите винетки ще бъдат компенсирани от по-евтината "Гражданска отговорност". Павлова припомни, че увеличаването ще бъде инвестирано в пътища. За строителството на 60-те километра от АМ “Хемус“ – от Ябланица до разклона за Плевен управляващите могат да поискат мандат, защото предложените оферти многократно надвишават прогнозираната стойност на двете отсечки:

Над 700 млн. за този участък от АМ “Хемус“. Самото строителство на магистралата излиза извън мандата на нашето правителство. Ако ще сключим този договор веднага, трябва да имаме мандат за неговото сключване и осигуряване на финансиране. Трябва да обсъдим дали ни трябва мандат, включително и от парламента,а не само от правителството./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg