EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Програмата кеш срещу брички приключи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Програмата кеш срещу брички приключи

mail13:17 | 25.08.2009прегледи 278 коментарикоментари 0


Програмата на правителството на САЩ за отпускане на парични премии при замяната на стария автомобил с нов завърши заради изчерпване на определените средства, съобщиха световните агенции.
Чрез програмата, която продължи по-малко от месец, правителството направи опит да активизира търсенето на автомобилния пазар, раздавайки премии от 3500 до 4500 долара на собствениците на стари автомобили с голям разход на гориво, които купят нов, по-икономичен модел. За целта бяха отпуснати 3 млрд. долара и първоначално се планираше схемата да продължи до 2010 година.
Програмата стана "невероятно успешна" и донесе полза на търговците на автомобили, на автомобилостроителните компании, като помогна също така дворовете на много американци да се разчистят от "стари тенекии", заяви министърът на транспорта
Реймънд Лахуд, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Общо продажбите на автомобили както от американски марки, така и на чуждестранни производители, са нараснали с 30 на сто.
По схемата до вчера сутринта са били продадени 625 000 автомобила с премии за общо 2,58 млрд. долара. Официално програмата приключи днес сутринта в 3 ч. българско време, информира ДПА.
Според прогнозите на Съвета от икономически съветници към Белия дом програмата ще доведе до нарастване на икономиката с 0,3 до 0,4 на сто през третото тримесечие, допълва Асошиейтед Прес.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg