EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Програма “Overshock” против фалшиви стоки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Програма “Overshock” против фалшиви стоки

mail12:15 | 29.05.2012прегледи 499 коментарикоментари 0


„Производството и разпространението на стоки, които не отговарят на стандартите и носят фалшиви знаци и символи, крие сериозен риск и заплаха за потребителите от цял свят”, каза министър Цветанов при откриването на форума INTERTEK MOODY“ - Програма за борба с фалшивите сертификати. Регионалният директор на INTERTEK MOODY за Централна и Източна Европа, Турция, Русия, Кавказ и Централна Азия Иван Савов представи съвместната програма в изпълнение на операция „Оvershock”. Тя се реализира от «Интерпол» и Обединението на 11-те най-големи сертификационни организации – CIAC /Certification Industry Against Counterfeiting/.
Предвижда се обучение на представители на полицейските служби, митническите структури и прокуратурата по стратегиите за функциониране на глобалната система за контрол на безопасността на продукти и услуги. Иван Савов представи и основните елементи на програмата, сред които са: идентифицирането на фалшиви сертификационни знаци с цел разкриване и наказателно преследване на нарушителите; идентифициране на региони на произход на продукти и сфери на дейност с висока степен на уязвимост на фалшифициране; координиране на процесите на подаване на информация към базата данни на „Интерпол” за международни престъпления срещу интелектуалната собственост. „В света почти няма сфера, която да не е засегната от фалшифицирани стандарти за продукти и услуги” – обясни още регионалният директор. Той добави, че финансовите загуби са огромни, но тъй като става дума за стоки, свързани преди всичко с ежедневния бит на хората, освен огромните финансови загуби, това генерира огромен риск за живота и здравето им”.
Инициативата на „Интерпол” за борба с фалшивите и нестандартни продукти, услуги и знаци, показва загрижеността на международната организация за опасностите, произтичащи от индустриалното производство и разпространение на световния пазар на фалшифицирани продукти, които могат да причинят сериозни вреди върху живота и здравето на потребителите. В този контекст програмата “Overshock” ще допринесе за по-добрата комуникация между всички нас – категорични бяха министърът на вътрешните работи и регионалният директор на INTERTEK MOODY.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg