EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Прогнозите на Драги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прогнозите на Драги

mail08:50 | 08.02.2013прегледи 271 коментарикоментари 0


Икономическата активност в еврозоната ще се възстанови постепенно към края на годината. Това прогнозира президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги на пресконференция след заседание на банката по паричната политика, на която бе запазена рекордно ниската водеща лихва на франкфурската институция на равнище от 0,75%, предаде Reuters.

Икономиката на еврозоната се сви през второто и третото тримесечие на миналата година, покривайки техническото определение за рецесия, и се очаква спад и през четвъртото тримесечие. "Икономическата слабост в еврозоната вероятно ще продължи в началото на 2013 година", посочи Драги. "По-късно през 2013 година очакваме икономическата активност постепенно да се възстанови, подкрепена от нашата парична
политика за стимулиране на икономиката, засиленото доверие на финансовия пазар, както и укрепването на глобалното търсене", допълни европейският централен банкер.
Днешната прогноза на Драги за годината е сходна с обявената от него преди месец, отбелязва Reuters. Инфлацията в еврозоната вероятно ще спадне под целевите 2%, определени от банката, през идните месеци, допълни шефът на ЕЦБ.
Снимка: Архив


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg