EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Прогноза за по-ниски цени на Коледа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прогноза за по-ниски цени на Коледа

mail08:05 | 08.11.2023прегледи 564 коментарикоментари 0


"Очакват се по-ниски цени на Коледа. Очакваме по-евтин декември в сравнение с 2022 година. Ще има задържане на цените при основните хранителни продукти - варива, захар, свинско и пилешко месо, сиренето и кашкавала. Има намаление на олиото и маслото. Плодовете и зеленчуците са на по-високи цени вследствие на лошата реколта - очакват се по-високи цени на лука и картофите", заяви за БНТ Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стокови борси и тържища.

По думите му идеята за намаляване на цените с инициативата "Достъпно за вас" остава и не е имало идея за прекратяването ѝ.

"Мярката трябва да стартира от 15 ноември. Има голямо желание към мярката и от големи, и от малки търговки субекти. Инициативата е много добра - дава повече информация на клиента, няма за цел да докара нулеви цени и да ги поддържа дълъг период от време", допълни Владимир Иванов.

Той поясни, че целта е да има избор при ценообразуването, да има прозрачно взаимодействие между търсене и предлагане.

КЗК обясни защо е против "Достъпно за вас": Защитаваме конкуренцията, не високите цени

"Става въпрос за 7 продуктови групи, за около 50 продукта, но няма ограничение относно броя на продуктите. Не е мислено за регулиране на цените. Брошурите ще са масово достъпни. Убеден съм, че ефектите от инициативата ще са положителни", коментира Владимир Иванов и отбеляза, че в момента пазарът е стабилизиран.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158