EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проверяват условията на труд в „Кремиковци”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверяват условията на труд в „Кремиковци”

mail13:47 | 22.10.2009прегледи 773 коментарикоментари 0


Световната и на европейската федерация на металоработниците и на синдикалните организации започват проверка на реалната обстановка в „Кремиковци”, съобщава агенция „Фокус”, цитирайки председателят на федерация „Металици” към КНСБ Васил Яначков. Главна инспекция по труда и НОИ ще съдействат при извършване на проверката.
Проверката на условията на труд е част от световната кампания за борба с нестандартната заетост. Яначков обясни, че ако бъдат констатирани отстраними нарушения, ще бъде поискано те да бъдат премахнати. Нарушенията, които не могат да бъдат отстранени, ще бъдат отнесени към институциите.
 „Голяма част от хората в „Кремиковци” не са си получили заплатите, съкратените не са получи обезщетения, тези, които работят, са поставени при тежки условия - работят при вредни условия, полагат извънреден труд, сумите за допълнително пенсионно осигуряване не се превеждат по съответния ред”, заяви още председателят на федерация „Металици” към КНСБ. Яначков подчерта, че това е проверка, в която активно участие ще вземат работещите в „Кремиковци”. „Проверката може да е много добре организирана, но да има неща, които да не бъдат видени. Затова ние сме помолили и срещнахме подкрепа от Главна инспекция по труда за осъществяването на тази мисия”, каза още Яначков.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4209