EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проверяват таксита около болници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверяват таксита около болници

mail10:30 | 28.06.2010прегледи 626 коментарикоментари 0


Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” проведе през изминалата седмица специализирана акция срещу извършване на незаконни таксиметрови превози около столични болници, съобщава пресслужбата на Министерството на транспорт, информационните технологии и съобщенията.
В района на болница “Токуда” и площад “Славейков” бяха проверени 12 автомобила, като бяха съставени 3 акта, а на един от водачите временно е отнето свидетелството за управление, тъй като е управлявал таксиметровия автомобил с изтекъл срок на издадено наказателно постановление.Другите констатирани нарушения са за управление без пътен лист за деня.
В района на болниците “Пирогов”, “Майчин дом” и Национална кардиологична болница (III-та градска) бяха проверени общо 29 таксита. Съставени са 5 акта, като констатираните нарушения са: автомобил без преминат технически преглед; водач с непопълнен пътен лист за деня и водачи, управляващи с изтекъл срок на съставен им актове за установяване на административно нарушение.
Един от водачите е успял да се укрие, поради което таксиметровият автомобил е репатриран със специализиран автомобил тип “паяк”. Той ще бъде закаран в Областния отдел “Контролна дейност – ДАИ” София и след като собственикът го потърси ще му бъде съставен акт.
В районите на Военномедицинска академия, Съдебната палата и автогара Овча купел са проверени 14 таксиметрови автомобила. Съставени са 3 акта, като констатираните нарушения са престой в активната лента за движение и неиздаване на фактури.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg