EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проверките на незаконните постройки продължат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверките на незаконните постройки продължат

mail17:30 | 21.01.2011прегледи 1019 коментарикоментари 1


"Не само, че имаме над 1400 заповеди за премахването на незаконни постройки в резултат на съвместните проверки с МОСВ, като 300 ще бъдат премахнати до април, но ние продължаваме да проверяваме. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев в отговор на питане на депутатката Калина Крумова от „Атака” във връзка с незаконното строителство, предаде агенция „Фокус”. Отчетено е драстично намаляване на нарушенията от големи инвеститори. Основно нарушенията са за постройки направени преди юли 2003 година – направени за големи сгради. „Трябва да се отбележи, че изпълнението на заповедите за премахване е възможно след влизането им в сила, като решенията на съда са задължителни за изпълнение – както за собствениците на незаконни строежи, така и за ДНСК. В тази връзка ДНСК предприема действия за премахване без значение на вида, размера на строежа и имотното състояние на собственика”, каза Плевнелиев. Той посочи, че има публичен регистър на влезлите в сила заповеди за премахване на незаконните строежи и той вече е достъпен на интернет страницата на ДНСК.
„Ние се стремим към тази публичност и прозрачност – това е най-сигурната гаранция, че системата ще заработи и работи по правилата и се подрежда. Това означава, че всеки един гражданин може да следи дали заповедите се изпълняват”, посочи Плевнелиев. Той каза още, че към момента дори се изпълняват предсрочно заповедите.
До края на месец април от ДНСК ще бъдат предприети действия за премахването на 300 незаконни строежи. През месец ноември 2010 година са били премахнати 26 постройки в местността Ченгене скеле. До края на месец април предстои премахването на още 25 постройки. След премахването на седемте незаконни постройки от Несебър – ДНСК се зае с премахването на незаконни постройки от Южния плаж на Несебър, където предстои премахването на девет постройки. На територията на морските плажове в Бургаска област през месец ноември са премахнати 3 строежа на централния плаж на Бургас. До края на април 2011 година ще бъдат премахнати още 30 строежа по Черноморието. През 2010 година започна премахването на 26 строежа край язовир Искър, констатирани като незаконни през 2007 година.
Вече е започнало и през този месец ще бъде извършено премахването на 26 незаконни сгради на голф игрището в Горна Баня. Още 20 строежи предстои да бъдат премахнати в територията на язовир Ивайловград.


 


 
Коментари
 
войните стандарти - 21-01-2011 г. 17:51:10

Недосегаеми има и Ви ги казваме,, записвате ли си: 1. Държавата. Пълно е в България с незаконни държавни и общински имоти и такива без акт16.Проверете,питайте и направете един публичен регистър на всички държавни обекти без акт 16.най-отпред и най-незаконен и според Съда е Проходът на републиката,кога ще бъде разрушен като незаконно строителство? 2.Държавни сгради в чашките на язовирите. Станцията на министерски съвет в чашката на язовир Искър.Кога ще бъде разрушена. 3.Частни хотели в плажната ивица на нашето черноморие. Имат зодументи,акт16, но тези документи са нищожни защото са построени на изключителна държавна собственост. За Плевнелиев обаче тези хотели имат перфектни и законни документи.кога ще бъдат разрушени. 4.Един милион незаконно усвоени и остъклени балкони в цялата страна.Първо нямаше да се занимава с проблемът остъклените, после осъзна колко гигантски е, после Плевнелиев обеща,че на 3 януари ще даде работещо и високоекспертно решение за този проблем

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg