EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Проверки на ГКПП „Капитан Андреево”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверки на ГКПП „Капитан Андреево”

mail13:10 | 27.04.2015прегледи 669 коментарикоментари 0


Под ръководството на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски се проведе извънредна акция на ГКПП „Капитан Андреево”, за контрол на превозите на пътници и товари.

Министър Ивайло Московски заяви, че основната цел на проверките е да се сведе до минимум нерегламентирания превоз на пътници. По думите му, резултатите през тази година са обнадеждаващи и показват намаляване на този вид нарушения. За 2014 година са установени общо 125 нерегламентирани превози, а от началото на тази година броят им е 43.

Министър Ивайло Московски обяви, че още в първите часове на днешната акция, която започна в четири часа тази нощ, служителите на ИА „Автомобилна администрация” съставиха 15 акта от 47 инспектирани превозни средства. Министърът каза още, че предстоят много динамични проверки и на другите гранични пунктове. Проверяващите ще следят за спазването на изискванията за превоз на пътници и товари, както и ще обръщат внимание на общото техническо състояние на превозните средства и редовността на документите.

По време на днешната акция са съставени общо 21 акта от 62 проверени автомобила. Основните нарушения са свързани с нередности в тахографските документи, липсващи копия на лиценза и преводи на свидетелства за правоуправление на международни водачи.

При влизане на българска територия, инспекторите са спрели временно от движение турски автобус. Служителите на ИА „Автомобилна администрация” са установили, че предното челно стъкло е спукано. На борда на превозното средство не са открити тахографски листа, както и информация за времето за управление и почивка на шофьорите, през последните 28 дни. Двамата водачи са били и без свидетелства за управление. Пътниците ще останат на границата докато не бъде изпратен автобус с други водачи./МТИТС
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886