EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проверки за „Безопасно лято”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверки за „Безопасно лято”

mail11:30 | 09.06.2015прегледи 964 коментарикоментари 0


Държавната агенция по метрология и технически надзор/ДАМТН/ започна национална кампания „Безопасно лято“. Ще се проверяват пуснатите в търговската мрежа надуваеми артикули, каза в предаването „Преди всички“ председателят на ДАМТН Стефан Цанков:

Голяма част от случаите на удавяния всяко лято у нас са инциденти, свързани с надуваеми средства – лодки, увеселителни съоръжения. По-голямата част, след купуването им са ангажимент на самия ползвател как ги използват, точно затова ние фокусираме в момент, в който се пускат в търговската мрежа, за да може да гарантираме, че тези артикули няма да предизвикат порязване, алергични реакции или смъртни случаи с удавяния с тях.

Ще се проверяват и обектите, в които се продават слънчеви очила.
Паралелно, Комисията за защита на потребителите /КЗП/ започна да проверява безопасността на атракционните съоръжения за деца в увеселителните обекти в София. Проверяващите следят за безопасността на батутите, въртележките, гондолите и въжените атракциони. Истатко Томов от комисията обясни, че собствениците на обектите трябва да представят разрешително за ползване на съоръженията:
Ако има и се установи, че лицето, което осъществява дейността няма документ, удостоверяващ оценка за съответствие за безопасност, в административно-наказателните разпоредби има предвидена санкция от 5 000 до 10 000 лева. С решение на комисията ще бъде налагана принудителна административна мярка "временно затваряне на обекта" до привеждане в съответствие с изискванията за безопасност.
/БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg