EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проверка на МВР за проекта "водно огледало" в Кърджали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверка на МВР за проекта "водно огледало" в Кърджали

mail20:45 | 21.08.2009прегледи 1564 коментарикоментари 0


След съвещание в МВР министър Цветан Цветанов съобщи, че основен приоритет за него и екипа му е борбата срещу икономическата престъпност, като добави, че вече е разпоредил проверка на проект за 77 млн. лева, известен като водното огледало в Кърджали. Ще се проверяват и всички големи инфраструктурни проекти.
Цветанов  каза още, че по време на предизборната кампания в Кърджали местните хора не са крили недоволството си  заради похарчените 77 млн. лева за водното огледало на река Арда, но регионалният директор на полицията не е направил нищо по въпроса.
Проектът "Водно огледало" е открит на 27 юни 2009 и изцяло бе лансиран като заслуга на ДПС.
Съоръжението има за цел да укрепва бреговете на река Арда, като към него има и хидросъоръжение, обезопасяващо града при аварийно източване на яз. Кърджали. На практика построено е езеро с дължина 3 километра.
Изпълнител на строително-монтажните работи е обединение "Арда Кърджали", в което участват фирмите "Станилов" ЕООД - с 52%, а с по 16% - "Ардастрой", "Саварона" и АБ АД. "Ардастрой" и "Саварона" са сочени за близки до ДПС. Фирмата "Станилов" ЕООД съвместно с "Главболгарстрой" е била избрана за изпълнител на строителството на пречиствателната станция в родния град на Асен Гагаузов Сливен.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg