EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проверка в Лукойл + Овчаров недоволен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проверка в Лукойл + Овчаров недоволен

mail12:06 | 20.10.2015прегледи 1228 коментарикоментари 0


Председателят на съвета на директорите на "Лукойл Нефтохим Бургас" Сергей Андронов заяви, че до сега на компанията не са й били правени такива мащабни проверки, каквито тази година. „Мога да потвърдя, че мащабни проверки от такъв вид, като тези през тази година, при нас никога не е имало. Нас ни проверяват непрестанно от началото на година, в това число и днес. Проверките идват една след друга, паралелно се провеждат проверки на митническите органи. Поискаха ни огромно количество допълнителни документи. При мен в момента половината завод работи в услуга на митническите власти на България, макар и да звучи парадоксално. Вярвам, че нашите дипломати правилно са поставили този въпрос. Но от друга страна изказването на премиера също е коректно, държавата е в правото си да проверява в такива обеми, каквито сметне за необходими. Въпреки това се нуждаем от баланс“, каза той, цитиран от агенция ТАСС.

По-рано премиерът Бойко Борисов съобщи, че компанията отново ще бъде проверявана от митническите власти. Той потвърди и че има руска нота, но тя е във връзка с проверките на митницата в Лукойл, „а ние проверяваме всички петролни компании и когато направят нещо добро като завода и инвестициите им в Бургас, лично отивам, откривам, поздравявам ги. Когато проверяваме и търсим максимално доброто за потребителя - качествено и евтино гориво, мисля, че никой не може да се сърди за това и да ни упреква”. Според него е факт, че откакто са започнали проверките горивото е поевтиняло значително, а има и в качеството подобрение, съобщана БГНЕС.

Представителят на държавата има за задача да следи производството на „Лукойл”. Според мен от тази гледна точка годината е добра – да не забравяме новата мощност, сега за пръв път от 2008-ма година „Лукойл” ще е на печалба, ще плаща още повече данъци. Това заяви пред Нова телевизия Румен Овчаров в коментар за случващото се около голямата енергийна компания. Бившият енергиен министър представлява интересите на държавата в "Лукойл Нефтохим".

Овчаров каза още, че през лятото, при пробитата тръба на "Лукойл" при Долно Езерово, задължение било на държавата да се грижи за тръбата. Доста време системата за контрол на количествата продукти от „Лукойл” не работеше, защото нямаше разрешение точно от държавата, каза бившият депутат.

Имам тежки подозрения, че държавата е враждебна към „Лукойл”, но не мога да го докажа. През последните месеци например Агенция „Митници” направи три проверки на търговското дружество, каза Овчаров. Да не бъркаме проверките на бензиностанциите и на търговско дружество, призова бившият енергиен министър.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039