EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Провалени преговори за въглеродни емисии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Провалени преговори за въглеродни емисии

mail15:30 | 21.11.2013прегледи 724 коментарикоментари 0


Преговорите във Варшава под егидата на ООН как да функционират новите пазари на въглеродни емисии завършиха с провал. Международната конференция в полската столица за климатичните промени навлиза в последната си седмица в напрегната обстановка.
Преговорите за създаване на нови пазари на вредните за околната среда въглеродни емисии са завършили с провал през уикенда, след като развиващите се страни са отказали да поемат по-големи ангажименти, преди развитите държави да положат повече усилия за съкращаване на своите емисии, предаде Ройтерс, като се позова на източници от форума.
Делегатите не са успели да се разберат за приемането на общи счетоводни стандарти и правила за прозрачност. Преговорите ще останат замразени до юни догодина, въпреки че мнозина очакваха споразумение във Варшава. Над 9000 делегати от близо 200 държави са се събрали в
полската столица в опит да допринесат за изготвянето до 2015 г. на нов международен договор за борба с климатичните промени, който да влезе в сила след 2020 г. Преговорите във Варшава навлизат в последната си седмица в напрегната обстановка след поредица неуспехи, отбелязва Асошиейтед прес. Сред тях е и отказът на Япония от  доброволно поставената от третата икономика в света цел за съкращаване на нейните парникови емисии. Никоя друга страна от големите замърсители освен това не пое нови ангажименти за намаляване на своите емисии.


 


Тагове: емисии, провал
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg