EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Провал на срещата ГЕРБ & ББЦ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Провал на срещата ГЕРБ & ББЦ

mail16:08 | 17.10.2014прегледи 1798 коментарикоментари 0


Няма да има втора среща с ББЦ. Това заяви Цецка Цачева от ГЕРБ след проведените консултации с „България без цензура”, предаде Агенция „Фокус”.
„Ние считаме, че задължителна приемственост между посланията по време на предизбораната кампания следва да изпълнява по време на мандата на новото НС”, коментира Цачева. Тя подчерта, че след като вече са в парламента, следва да продължават да отстояват своите приоритети.
Румяна Бъчварова от ГЕРБ обясни, че от „България без цензура” имат много програми. Не получихме достатъчно уверения за това, че екипа на ББЦ има готовност да постави обща политическа позиция на своята партия, допълни тя.
Нашите колеги се опитаха да подкрепят нашите виждания с аргумента, че тяхната програма е разработена за два мандата и за първия могат да отстъпят от своите предизборни обещания, това ни притесни. Това заяви на свой ред Менда Стоянова от ГЕРБ.„Успяхме да разгледаме само първите четири приоритета, като само по точка първа – запазване на евроатлантическата ориентация, постигнахме съгласие. По останалите три точки имаме сериозни различия. Тези различия са сериозни разминавания в областите”, обясни Менда Стоянова. „Решихме да преустановим дебата по четвърта точка, защото дискутирахме диаметрални различия от програмата на ББЦ”, посочи Стоянова.

Имаме доста различия, може би сме достатъчно малки за ГЕРБ и те нямат нужда от нашата помощ. Това каза Светлин Танчев от „България без цензура“ на брифинг след проведените консултации. „Ние от ББЦ не сме претендирали,че сме по дългите и сладки приказки. Дойдохме,за да видим къде можем да намерим общи приоритети и да видим дали може да се върви към стабилно правителство“, заяви Танчев.

Коментари за РБ, Патриотичен фронт и Атака

Очакваме от Реформаторския блок да изчистят онези проблеми във връзка с легитимацията на хората, които водят разговорите, каза Менда Стоянова на брифинга. По отношение на Патриотичният фронт Стоянова заяви, че има четири теми с много различия и очакват от тях след като ги дискутират на тяхно равнище да ги информират дали могат да подкрепят техните политики.
Румяна Бъчварова уточни, че в разговорите с Патриотичният фронт са стигнали до обща формулировка, в която от ГЕРБ не възразяват да има референдум, когато България трябва да ратифицира договор с ЕС. „Това е точната формулировка в следващите четири години, ако се наложи България да ратифицира договор за присъединяване”, обясни Бъчварова.
Цецка Цачева заяви, че правилата, по които се провеждат срещите и консултациите са еднакви за всички субекти. „Не виждаме причина, само по отношение на една политическа сила, те да се променят. Разговорите се стенографират. Ако г-н Сидеров настоява екип на една телевизия да присъства, ще преосмислим виждането си изобщо за разговори с тази политическа сила”, заяви Цачева на въпрос дали консултациите с „Атака” ще се водят пред представителите на медиите.
 


Тагове: ГЕРБ, ББЦ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg