EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проблеми при Nissan, Honda, Ford с безпилотна кола

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проблеми при Nissan, Honda, Ford с безпилотна кола

mail14:32 | 15.03.2019прегледи 1055 коментарикоментари 0


Японската компания Nissan планира през лятото на 2019 г. да спре производството на автомобилите Infiniti в завода си в Съндърланд, Севроизточна Англия. Това съобщи  в. "Гардиън", цитиран от ТАСС.  Решението е свързано с плановете на компанията да напусне пазара на автомобили премиум клас, където Infiniti среща яростната конкуренция на марки като Jaguar Land Rover, BMW, и Mercedes-Benz.

Според изявление на автомобилостроителя сега той планира да засили позициите на марката на най-големите динамични пазари, особено в Северна Америка и Китай. Предстоящото излизане на Великобритания от ЕС не се посочва сред причините за спиране на производството.

По производството на модела Infiniti в Съндърланд работят около 200 души. В момента се търсят алтернативни възможности за служителите, отбелязва концернът. В началото на февруари фирмата вече обяви, че се отказва от плановете да започне производство на кросоувъра X-Trail в завода заради новите правила за дизеловите автомобили и намаляването на продажбите на британския пазар. Също през февруари Honda съобщи, че през 2021 г. ще закрие единствения си завод на територията на ЕС, в Суиндън, Югозападна Англия, припомня ТАСС. Honda също не свърза спирането на производството с Брекзит.


Американската автомобилостроителна компания Ford активно работи по разработване на безпилотни коли и се готви да предложи използването им в услуга за превоз на пътници. Това заяви председателят на съвета на директорите Уилям Форд, цитиран от ТАСС.  Напълно ясни са две неща. Първо, в сектора бе отбелязан мощен тласък за преминаване към автомобили с електрически двигатели. Второ, колите ще бъдат самоуправляващи се, определено. Кога точно - за това може да се поспори, каза той.

По думите му концернът работи усилено в това направление, като активна роля в усилията има компанията Argo, която е сред лидерите в сферата на безпилотните автомобили. Работим и с големи клиенти като Wallmart, Domino's и Postmates за доставки и си сътрудничим с Lyft за пътнически превози, отбеляза Форд.


Хонда (Honda) изтегля около 1,2 милиона автомобила в Северна и Централна Америка, заради проблем на нагнетателната помпа на въздушни възглавници на японската компания Таката (Takata), предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.Изтеглянето обхваща много модели Хонда и Акура (Acura) от 2001 до края на 2016 година.Таката използва амониев нитрат при нагнетателната помпа за надуването на въздушната възглавница. Веществото обаче може да реагира при излагане на високи температури и влажност, взривявайки металната кутийка, в която се намира, при което в купето на автомобила може да се разлетят парчета метал. Най-малко 23-ма души са починали в света заради този дефект, отбелязва Асошиейтед прес.Нагнетателните помпи, обхванати от това изтегляне, са били използвани за замяна при изтеглянията, започнали през 2014 година. Те съдържат вещество, абсорбиращо влагата и се смяташе, че са безопасни.През януари заради експлозията на нагнетателната помпа шофиращият Хонда Одисей (Honda Oddyssey) 2004 бе ранен в ръката.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg