EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проби на Дунав мост 2

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проби на Дунав мост 2

mail09:50 | 27.05.2013прегледи 1184 коментарикоментари 0


Двудневни проби за скорост и натоварване на автомобилния и железен път на Дунав мост Видин-Калафат доказаха 30% по-висока сигурност на трансграничното транспортно съоръжение от предвидено изчислената и заложена в проектната документация. Което на практика гарантира дълговечност на мостовата конструкция.
Пробите бяха извършени от испанската фирма „Tesa”, подизпълнител на Строителя на моста – FCC Construccion.
Пробите за максимално натоварване на моста и проследяване на евентуално провисване и завъртане на конструкцията бяха извършени с физическо товарене с камиони и вагони, пълни с камъни. Специална апаратура отчиташе параметрите.

Пробите за скорост по железопътното трасе бяха извършени с три различни скорости от 5, 30 и 70 км/ч на три места – по жп естакадата към моста, по моста в плавателния и по моста в неплавателния участък на реката. Апаратурата не отчете т. нар. резонансни явления, при които трептенето и вибрацията на самия мост да съвпаднат със скоростта на влаковата композиция и да доведат до неприятни последици.
Изпитванията се наблюдаваха от: инж. Алберто Бергара - управител на FCC Construccion – България; представители на Надзора – проф. Марио Гълъбов – директор на дирекция „Съоръжения” в НКЖИ; проф. Димитър Димов - ръководител на лицензирана лаборатория за изпитване на железен път; инж. Константин Жипонов – представител на консорциум „Скот Уилсън Холдинг”, подготвил заданието за изпитване на мостовата конструкция и др.
След направените проби за скорост и натоварване на автомобилния и железен път на Дунав мост Видин-Калафат, ще бъде подписан акт 14.
Предстои подписването на акт 15 и предаване на собствеността на моста от Строителя на Възложителя./Пресцентър Дунав мост 2
zoom_sss


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg