EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Приходите по изпълнение на КФП превишават разходите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Приходите по изпълнение на КФП превишават разходите

mail11:48 | 05.11.2009прегледи 929 коментарикоментари 0


Бюджетът за месец октомври е балансиран, съобщиха от финансовото министерство.
Според  предварителните оперативни данни и оценки за изпълнението на  Консолидираната фискална програма (КФП) приходите превишават разходите с около 8 млн. лв. на месечна база.
Приходите и помощите по КФП за октомври са в размер на около 1,996 млрд. лв. Размерът на разходите и вноската на Република България в общия бюджет на Европейския съюз е 1,988 млрд. лв., като разходите се свиват с около 9 % спрямо същия месец на миналата година.
В резултат на мерките за ограничаване на разходите и за повишаване на събираемостта на приходите, драстичният месечен дефицит за юли (564,3 млн. лв.) бе свит и за октомври бюджетът е балансиран с минимално превишаване на приходите над разходите.
Данните за изпълнението на основните параметри по КФП са на месечна база и представляват предварителни оценки за изпълнението на консолидирания бюджет за месец октомври. В края на ноември ще бъдат публикувани окончателните данни на база подадените месечни отчети за касовото изпълнение от първостепенните разпоредители с бюджетни кредити.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg