EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Приходите от космически туризъм

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Приходите от космически туризъм

mail18:00 | 03.08.2012прегледи 618 коментарикоментари 0


Космическият туризъм ще донесе през първите 10 години от съществуването си между 600 милиона и 1,6 милиарда долара приходи, пише в. "Дейли телеграф", като се позовава на изследване на компанията за анализи на пазара Таури груп (Tauri Group) от щата Вирджиния.
Шест фирми сега разработват суборбитални космически кораби за многократна употреба, с които ще пътуват космическите туристи. Сред тези фирми е и Върджин галактик (Virgin Galactic), компанията на британския милиардер Ричард Брансън, която е част от неговата империя Върджин груп (Virgin Group).
При космическото си пътешествие космическите туристи ще достигнат с космическия кораб до 100 километра над повърхността на планетата ни, ще се насладят на условията на микрогравитация и на гледката на Земята на фона на осеяния със звезди космос, а после ще се гмурнат обратно в атмосферата.
Върджин галактик разработи кораб, наречен Спейс шип ту (Space Ship Two - в превод Космически кораб две). В него ще пътуват шест космически туристи и двама пилоти. Сега корабът минава изпитания.
Цената на полета с него е 200 000 долара. Частната компания ЕксКор ероспейс (XCOR Aerospace) планира да създаде двуместен кораб, наречен Линк (Lynx - в превод: Рис), като пътуването с него ще струва на космическите туристи 95 000 долара. Върджин галактик има намерение да започне суборбиталните полети към 2014 година. Тя е получила вече депозити на обща стойност 70 милиона долара от 536 души. Други 7500 заможни хора от целия свят са в списъка на чакащите.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg