EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Приходите на "Ислямска държава" = $1 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Приходите на "Ислямска държава" = $1 млрд.

mail13:02 | 13.06.2016прегледи 1410 коментарикоментари 0


Приходите на терористичната групировка "Ислямска държава" през 2015 г. са намалели и са в размер на около 1 млрд. долара, съобщи заместник-министърът на финансите на САЩ Даниел Глейсър по време на изслушване в комисията по външните работи и за въоръжените сили към Камарата на представителите на Конгреса.

Затова и по думите на Глейсър, "Ислямска държава" е намалила заплатите, бави изплащането им и затова нейни бойци напускат бойното поле. "Виждаме индикации, че "Ислямска държава" не може да плаща заплатите на собствените си бойци и знаем, че удряме там, където ги боли. Виждаме и увеличение на корупцията вътре в групировката", уточни заместник-финансовият министър.

"Ислямска държава" получава доходи от продажбата на петрол и газ, от външни дарения, трафик на хора и, както и по-рано - от слагане на ръка върху банкови сметки.

„Въздушните удари срещу петролните находища и складовете с пари на "Ислямска държава", както и усилията за пресичане на достъпа на групировката до международните финансови системи, са я принудили да намали възнагражденията на нейните бойци в Ирак и Сирия наполовина, обобщи представителят на Държавния департамент на САЩ Андрю Келър.

"Виждаме индикации, че "Ислямска държава" не може да плаща заплатите на собствените си бойци и знаем, че удряме там, където ги боли. Виждаме и увеличение на корупцията вътре в групировката", каза Даниъл Глейсър.

Според него, за финансовата криза в "Ислямска държава" свидетелства фактът, че тя е обложила с данъци най-бедните хора, живеещи под нейното управление, а преди това те са били освободени от данъци.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150