EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Приходите в туризма 2010-2017

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Приходите в туризма 2010-2017

mail08:00 | 26.12.2017прегледи 21436 коментарикоментари 0


Над 6 млрд. лв. /3.06 млрд.евро/ приходи са отчетени в туризма през 2017 година, съобщи в интервю министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя добави, че годината е успешна и от гледна точка на броя на чуждестранните туристи, посетили България.

Какво показва статистиката за приходите на българския туризъм за последните осем години. Данните показват, че за изтичащата година имаме почти 600 хил. туристи повече в сравнение с 2016 година, но приходите в сравнение с миналата година вероятно няма да се окажат повече.

„Основните действия през следващата година ще са насочени в две посоки. Едната е свързана с промени в законодателството, в Закона за туризма и в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, свързан с групирането на морските плажове, които са неразделна част от летния ни туристически продукт. Другата основна насока, в която работим, е свързана с рекламирането и маркетирането на нашата страна на целеви и перспективни пазари и не само с традиционните инструменти, но наложихме и много силно темпо в областта на дигиталния маркетинг и реклама и ще продължим да го развиваме“, коментира Николина Ангелкова. Тя каза още, че ще се работи за по-добра основа за високо качество на туристическия продукт.

Ангелкова добави, че през новата година темпът на популяризация ще се увеличи, а България ще се превърне в разпознаваема туристическа дестинация в „Топ 5“ за Югоизточна Европа.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg