EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Притежателите на iPad гледат Тв-предаване за $1

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Притежателите на iPad гледат Тв-предаване за $1

mail12:32 | 11.02.2010прегледи 652 коментарикоментари 0


Технологичната компания Apple планира да стартира разпространение на телевизионни предавания в САЩ на притежателите на iPad за сумата от 1$. Това е половината от стойността им, която потребителите плащат в цифровия магазин на iTunes, съобщава Financial Times.
Според запознати с плановете на компанията източници това е своебразен тест, който Apple ще проведе, за да разбере доколко и до каква граница понижаването на цената на видео програмите ще увеличи продажбите на новия таблет iPad. Първите продажби на iPad стартират през април.
Някои телевизионни мрежи вече са дали съгласието си да намалят цената на излъчване на предаванията им. Това няма да бъде първия месец на понижаване на приходите телевизионните компании, особено след спада на продажбите на DVD, както и на приходите от отдаване под наем на филми на DVD, който също е на цена от $ 1.
Мениджър от iTunes коментира, че 120 млн. активни потребители с кредитни карти са добра основа за експеримент за изменение на икономическата стратегия на цифровите медии.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg