EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Присъда по т.нар. "Дело за военното НДК"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Присъда по т.нар. "Дело за военното НДК"

mail14:00 | 04.02.2014прегледи 747 коментарикоментари 0


Иван Иванов, бивш главен секретар на ИА „Военни клубове и информация” при Министерството на отбраната бе осъден по т.нар. „Дело за военното НДК”, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата, цитирани от агенция Фокус. Обвинителният акт на Военноокръжна прокуратура - София бе с две обвинения:
-За умишлена безстопанственост, в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, защото като упълномощено длъжностно лице сключил от името на МО договор за проектиране на стойност над 400 000,00 лв. с търговско дружество от София, а при изпълнението на договора, не упражнил правото си на контрол и приел без забележки изготвения проект със съществени недостатъци.
От приемането на този некачествен проект са последвали щети за Министерството на отбраната в особено големи размери на стойност повече от 40 000,00 лева.
-За сключване на неизгодна сделка, представляваща особено тежък случай, защото като упълномощено длъжностно лице в нарушение на Закона за обществените поръчки съзнателно сключил неизгоден договор за строителство с търговско дружество от София и от това е произлязла значителна вреда за Министерството на отбраната в размер повече от 10 500 000,00 лева.
Състав на военния съд наложи ефективно наказание от 8 години лишаване от свобода на обвиняемия, като го лиши от правото да заема ръководна или отчетническа длъжност за срок от 10 години. Присъдата не е влязла в сила.

 


Тагове: присъда, дело, НДК
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg