EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Приоритетите по ПРСР до 2020 година

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Приоритетите по ПРСР до 2020 година

mail14:30 | 26.07.2013прегледи 747 коментарикоментари 0


Основните приоритети за новия програмен период 2014-2020 година в областта на българското земеделие ще бъдат зеленчукопроизводство, животновъдство, производство на плодове и десертно грозде, пчеларство и билкарство. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните
Явор Гечев след среща с Михаил Думитру - директор на дирекция "Програми за развитие на селските райони" към генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" на ЕК, съобщи МЗХ.
Той посочи като основен акцент и изграждането на напоителни системи и съоръжения, които ще бъдат в основната на интензивното земеделие.
Целта пред България през следващите години е да се стреми към ефективно усвояване на средствата по програмата, с което да се достигне до реално повишение на БВП от селско стопанство, каза той.
Явор Гечев представи и приоритетите при завършването на настоящата ПРСР (2007-2013 година). "Чрез партньорство с Европейската комисия се търсят възможности за преструктурирането на средства, които вместо да бъдат загубени, още в рамките на тази програма да отидат за реконструкцията на основни магистрални съоръжения за доставяне на поливна вода и за някои екологични мерки", разкри заместник-министърът. Според него по тази линия ще се търсят и допълнителни средства за млечните ферми, които да могат да отговорят на европейските стандарти за постигане на изисквания за качество на кравето мляко и успешното им категоризиране в първа категория млечни ферми.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg