EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Приоритет - довършване на АМ „Хемус“ & АМ „Струма“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Приоритет - довършване на АМ „Хемус“ & АМ „Струма“

mail07:30 | 28.12.2015прегледи 2703 коментарикоментари 0


Топ приоритети за правителството са строителството на магистралите „Хемус“ и „Струма“ – двете най-приоритетни направления, коментира министър Лиляна Павлова. Тя подчерта, че само Лот 3 на АМ „Струма“ е на стойност от над 1 млрд. лв., но е изключително важен, защото попада в най-натовареното направление. Без магистрала „Хемус“ много трудно ще подкрепим инвестициите в севера. По този въпрос имаме широк консенсус от страна на политическите партии. Всеки в предизборната си кампания застъпи строителството на „Хемус“, без нея трудно ще подкрепим севера, категорична бе тя. Убедена съм, че партиите в Народното събрание ще подкрепят тази инвестиция, каза Павлова. Това е най-скъпата и най-трудната за изграждане магистрала, посочи министърът и обясни, че по нея са предвидени за изграждане най-сложните и най-трудни виадукти, които ще са до Плевен и до Шумен. Над 2 млрд.лв. е инвестицията за магистралата, каза още министърът. Според нея е важно, че вече има 5 години гаранция на новите магистрали, защото се държи на качеството.

Преди дни МРРБ съобщи, че комисията, назначена за провеждане на ограничена процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Проектиране и строителство за доизграждане на автомагистрала „Хемус“ "(етап 1) по обособени позиции: I-ва обособена позиция – участък от А2 (Ябланица) до III-307 и II-ра обособена позиция – участък от III-307 до II-35“, за изпълнители на обществената поръчка са определени следните участници:

За I-ва обособена позиция: Обединение „АМ ХЕМУС ЛОТ 1“. Приетата договорна сума, предложена от този участник, е в размер на 277 406 873,00 лв. без включен ДДС, а максималната договорна цена е в размер на 297 973 373,00 лв. без ДДС.

За II-ра обособена позиция: Обединение „ПСТ Хемус 2“. Приетата договорна сума, предложена от този участник, е в размер на 479 398 889,05 лв. без включен ДДС, а максималната договорна цена е в размер на 499 965 389,05 лв. без ДДС.

Приетата договорна сума e цената за изпълнение на всички дейности по съответната обособена позиция от обществената поръчка.
Максималната договорна цена е определеният горен праг по Закона за обществените поръчки, над който е невъзможно увеличение на цената по изпълнението на договора за изпълнение по съответната обособена позиция и включва провизорни суми и непредвидени разходи съгласно договора.

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg