EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Приложение URBO за „синя“ и „зелена“ зона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Приложение URBO за „синя“ и „зелена“ зона

mail12:05 | 28.03.2018прегледи 4388 коментарикоментари 0


Новото безплатно мобилно приложение URBO за „синя“ и „зелена“ зона ще улеснява и ориентира столичани и гости на града. Това коментира за Радио „Фокус“ Румяна Милова, директор Дирекция „Паркиране и гаражи“ към Центъра за градска мобилност, по повод новата система за заплащане на таксите за "синя" и "зелена" зона.

"Услугата дава възможност желаещите да се регистрират и да заплащат паркирането и чрез банкова карта, което ще бъде изключително полезно за чужденци или български граждани, живеещи извън страната и нямащи достъп до българските мобилни оператори", обясни тя. „По този начин всяко едно плащане в зоната ще бъде извършвано от картата на ползвателя на услугата паркиране. Искам да успокоя гражданите, че цената остава същата, тоест сметката на ползвателя няма да бъде задължена с допълнителни такси – те ще бъдат за сметка на приложението. За самото приложение, то посочва в коя зона се намира в момента ползвателят. Имаме много случаи, в които гражданите се объркват къде се намират, дали са „синя“ или „зелена“ зона и плащат за „зелена“, а са в „синя“, поради което биват санкционирани. Така че това нещо може да бъде избегнато, като се използва приложението“, коментира Румяна Милова.

Тя уточни, че приложението вече работи от няколко дни, като близо 100 души са се възползвали от него. Предстои и разширение на зоната за платено паркиране в някои столични квартали приблизително със 6100 места. Точният брой на новите паркоместа ще бъде уточнен едва след като бъдат изготвени схемите за организации на движение и паркиране, което ЦГМ ще възложи на експерти, каза още Милова.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4112